Skip to main content

Tietoa järjestysnumeron maksamisesta

Järjestysnumerosta perittävä maksu on julkisoikeudellinen suorite. Sen määrä vahvistetaan ympäristöministeriön asetuksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen maksullisista suoritteista (1042/2021). Maksun määrä kerrotaan myös Aran palveluhinnastossa. Maksulla katetaan järjestynumerorekisterin ylläpidosta ja kehittämisestä aiheutuvia kustannuksia.

Järjestysnumerorekisterin maksunpalvelun tarjoaja ja käytössä olevat maksutavat

Järjestysnumerorekisterissä maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun Aralle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
http://www.paytrail.com

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet joko pankkien tarjoamiin eBanking-rajapintoihin tai open banking-rajapintoihin pohjautuen. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj. Järjestysnumerorekisteristä sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Luottokorttimaksut

Voit maksaa järjestysnumeron Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, Mastercard-, Debit Mastercard -korteilla.

Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskullasi. Paytrail välittää maksukorttimaksun suoraan Aralle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella, eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestysnumerorekisteriin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita. Niillä voit maksaa järjestysnumeron tilisiirtona tai korttimaksuna hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa.

Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo
Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla.
Pivon käyttöehdot

MobilePay
Ehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.
MobilePayn ehdot

Siirto
Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:
OP:n yleiset euromaksuehdot (.pdf)
Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla (.pdf)

Paperihakemuksen maksutiedot

Jos et voi hakea järjestysnumeroa järjestysnumerorekisterissä, voit toimittaa Aralle hakemuksen paperilla. Paperihakemuksen yhteydessä maksetaan järjestysnumero Aran pankkitilille:

  • Nordea FI79 1660 3000 1118 26

  • Danske Bank FI68 8000 1900 0497 02

Maksun viestikenttään merkitään järjestysnumeroa hakevan etu- ja sukunimi.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.