Skip to main content

Information om betalning av ordningsnummer

Avgiften för ordningsnumret är en offentligrättslig prestation. Beloppet fastställs i miljöministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer av Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet (1042/2021). Avgiftens belopp anges också i Aras prislista för tjänster. Med avgiften täcks kostnaderna för upprätthållandet och utvecklandet av ordningsnummerregistret.

Leverantör av ordningsnummerregistrets betaltjänst och det betalningssätt som används

Paytrail Oyj (2122839-7) fungerar i samarbete med finländska banker och kreditinstitut som tillhandahållare av betalningsförmedlingstjänsten och betaltjänsteleverantör i ordningsnummerregistret. Paytrail Oyj visas som betalningsmottagare på kontoutdraget eller kortfakturan och förmedlar betalningen till Ara. Paytrail Oyj innehar tillstånd för betalningsinstitut.

Paytrail Oyj, FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
http://www.paytrail.com

Bankbetalningar

Du kan använda alla finländska bankers betalningsknappar, antingen utifrån bankernas eBanking-gränssnitt eller open banking-gränssnitt. Du kan betala med betalningsknapparna för Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Andelsbanken, POP-banken, Sparbanken, S-banken och Ålandsbanken. Paytrail Oyj visas som betalningsmottagare på ditt kontoutdrag. Du hänvisas direkt till din egen bank från ordningsnummerregistret för att utföra betalningen på ett säkert sätt.

Kreditkortsbetalningar

Du kan betala ordningsnumret med Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, Mastercard- och Debit Mastercard-kort.

Paytrail Oyj visas som betalningsmottagare på din kortfaktura. Paytrail förmedlar betalkortsbetalningen direkt till Ara. Kortbetalningen sker säkert med en skyddad betalningsblankett och betalkortets uppgifter sparas inte i ordningsnummerregistret.

Mobilbetalningssätt

Tjänster som fungerar i appen är mobilbetalningssätten Pivo, MobilePay och Siirto. Med dem kan du betala ordningsnumret som girering eller kortbetalning genom att godkänna betalningen i appen i fråga.

Med Pivo kan du dessutom använda Siirto-betalningar, varvid betalningen kan godkännas i vilken app som helst som stöder Siirto.

Pivo
Användarvillkoren finns på Pivos webbplats.
Användarvillkor för Pivo (på finska)

MobilePay
Villkoren finns på MobilePays webbplats.
Villkor för MobilePay (på finska)

Siirto
Villkor som tillämpas på Siirto-betalningar:
OP:s allmänna betalningsvillkor i euro (.pdf) (på finska)
Användarvillkor för Siirto-tjänsten hos Nordea (.pdf)

Betalningsuppgifter för pappersansökan

Om du inte kan ansöka om ordningsnummer i ordningsnummerregistret kan du skicka en pappersansökan till Ara. I samband med pappersansökan betalas ordningsnumret till Aras bankkonto:

  • Nordea FI79 1660 3000 1118 26

  • Danske Bank FI68 8000 1900 0497 02

Anteckna för- och efternamn för den som ansöker om ordningsnummer i betalningens meddelandefält.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.